موج اف
 
پيوندهای روزانه

محققان به منظور معرفی هزاران باکتریی که در بدن انسان‌ها زندگی می‌کنند تصاویری از این موجودات را در بدن انسان‌ها شبیه‌سازی کرده‌اند.

مدل‌سازی رایانه‌ای از باکتری‌های Coccus

مدل‌سازی رایانه‌ای از باکتری E-coli

مدل‌سازی رایانه‌ای از هلیکوباکتر پیلوری که در شکم انسان زندگی می‌کنند

مدل‌سازی رایانه‌ای از باکتری‌های موجود بر روی پوست انسان
[ یکشنبه ۱ خرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱٢:٠٧ ‎ق.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

[ پنجشنبه ٢٩ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ۱۱:٠٤ ‎ب.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

[ چهارشنبه ٢۸ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٥٩ ‎ق.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

[ چهارشنبه ٢۸ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ۸:٤٦ ‎ق.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

خوردن یک قاشق غذاخوری کنجد موجب تامین 14 درصد از نیاز کلسیم خانم‌ها شده و اگر آنها عادت به بلند کردن ناخن‌هایشان داشته باشند با مصرف کنجد ناخن‌هایشان محکم‌تر شده و ترک و شکنندگی بر روی این عضو که جزئی از زیبایی انگشتان است دیده نمی‌‌شود.

به علاوه مصرف 2 قاشق غذاخوری آن رساندن 5 میلی‌گرم روی را به بدن خصوصا پوست و مو و ناخن‌ها آسان می‌کند. شاید بدانید که کمبود روی چه اثراتی بر زیبایی دارد آکنه را کمتر می‌کند و از نازک شدن موها جلوگیری می‌کند و مانع ریزش موها خصوصا در خانم‌ها می‌شود و در ضمن به دلیل توام شدن این ماده مغذی با ویتامین E این اثرات صد چندان شده و می‌توان از خواص ضدچروک و سفیدکنندگی (ضدلک) این ویتامین استفاده کرد. حتما می‌دانید که کنجد چربی بسیاری دارد اما این چربی از نوع گیاهی و چند باندی است. این روغن دارای اسیدهای چرب ضروری است که در ساختمان پوست به عنوان یک جز اصلی محسوب می‌شوند و در صورتی که کمبودی از این مواد مغذی ایجاد نشود

پوست کاملا یکنواخت و نرم و لطیف به نظر می‌رسد و جالب است بدانید که وجود همین چربی‌هاست که اگر با یک منبع پروتئینی دریافت شود (کنجد به همراه چربی پروتئین قابل توجهی دارد) به ترمیم موهای آسیب دیده پرداخته و از خشکی بیش از حد این عضو نیز جلوگیری می‌کند و موجب راحتی افرادی می‌شود که سال‌هاست از خشکی مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ کردن موهای خشکشان می‌هراسند.

 امروزه از روغن کنجد خصوصا کنجد سیاه در تهیه انواع فراوده‌های آرایشی و بهداشتی خصوصا محصولاتی که برای رفع انواع خشکی‌ها تجویز می‌شوند استفاده می‌شود. معمولا در ترکیب انواع کرم‌ها و ماسک‌ها و شامپو‌های ترمیمی از این روغن استفاده شده تا خاصیت درمانی آنها چند برابر شود. در آخر شما را با ماسکی که با روغن کنجد تهیه می‌شود و برای تقویت موهای خشک و آسیب‌پذیر توصیه می‌شود آشنا می‌کنیم.


قبل از هر چیز باید بگوییم که شما می‌توانید از این ماسک بسته به موهایتان هفته‌ای 1تا2 بار بعد از شستشوی آنها در حمام استفاده کنید. مواردی که در تهیه این ماسک استفاده می‌شوند شامل:

روغن کنجد2 قاشق غذاخوری
زرده تخم‌مرغ1 عدد
شیر2 قاشق مربا خوری
آرد جوانه گندم2 قاشق غذا خوری

ابتدا مواد را کاملا مخلوط کرده و بعد از شستشوی موها در حمام این ماسک را بر تمام مو خصوصا پوست سر قرار داده و کاملا با دو دست ماساژ دهید. هر قدر ماساژ بیشتر باشد مواد آسان‌تر نفوذ می‌کنند. سپس با گذشت 10 دقیقه آنها را با آب ولرم آبکشی نمایید. در ضمن اگر می‌خواهید مقدار زیادی از کنجد خام را به مدتی بیش از یک سال نگهداری کنید باید آن‌را در داخل ظرف شیشه‌ای خشک و درب‌دار و دور از هر گونه رطوبت و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ذخیره نمایید.

[ دوشنبه ٢٦ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٢٧ ‎ق.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

مواد لازم برای 8 نفر:

تخم مرغ ..................... 4 عدد

پودر قند ...................... 150 گرم (100 گرم و 50 گرم جدا کنید)

وانیل ......................... 1/2 قاشق مرباخوری

پودر کاکائو .................. 2 قاشق مرباخوری (در صورت نیاز 2 قاشق دیگر نیز اضافه نمایید)

آب جوش ................... 1/3 پیمانه

خامه قنادی................. 200 گرم

پودر ژلاتین .................. 2 قاشق مرباخوری سرپر

آب سرد .................... 1/3 پیمانه

شکلات تخته ای تلخ ..... 50 گرم (شکلات را به روش بن ماری ذوب کنید)


نحوه تهیه:

1- زرده و سفیده های تخم مرغ را از هم جدا کنید و در دو کاسه ی جداگانه بریزید. زرده ها را با 100 گرم از شکر نرم (شکر شیرینی پزی) و نیمی از وانیل با همزن بزنید. آنقدر به زدن ادامه دهید تا شکر حل شود. در لیوانی پودر کاکائو را با آب جوش مخلوط کنید تا حالت خمیری به خود بگیرد. چنانچه نیاز بود 2  قاشق دیگر نیز می توانید اضافه کنید. این دو ظرف را کناری بگذارید.

2- پودر ژلاتین را با آب سرد مخلوط کرده و روی بخار آب به روش بن ماری حل نمایید (می توانید از کتری یا قابلمه ی کوچک حاوی آب جوش استفاده نمایید. وقتی آب جوش آمد و بخار کرد حرارت را کمی کم کرده و ظرف حاوی ژلاتین را روی بخار گذاشته تا کاملا" ذرات ژلاتین حل شوند). سپس آنرا در جای گرمی قرار دهید تا سفت نشود. (به عنوان مثال کنار گاز) چنانچه سفت شد نگران نباشید با کمی حرارت دادن دومرتبه به حالت اول درمیاد.

3- سفیده ها را در کاسه ی بزرگ دیگری با همزن که سر آن را تمیز شسته و خشک کرده اید هم بزنید. با درجه ی تند همزن هم بزنید. باقی مانده ی وانیل را اضافه کنید. به همزن ادامه دهید تا حدی که سفیده ها سفت و محکم شوند و حسابی پف کنند و زمانی که ظرف را وارونه می کنید سفیده ها نریزند. آن گاه باقی مانده ی 50 گرم شکر را کم کم به صورت پره ای یا رگه ای بریزید و به همزدن ادامه دهید. چنانچه یکباره بریزید سفیده ها را خفه می کند و پف آن ها می خوابد. 

4- در ظرف بزرگی خامه ی قنادی را با همزن بزنید (برای زدن خامه همواره کاسه ی حاوی خامه را در ظرف یخ قرار دهید و با همزن هم بزنید و یا قبل از شروع به کار خامه را درون فریزر قرار دهید تا حسابی خنک شود. کاسه های عایق مخصوص زدن خامه هست که از تماس دست با ظرف خامه جلوگیری کرده و هنگام زدن دمای خامه بالا نمی رود و سبب آب شدن خامه نمی شود) تا فرم بگیرد.

5- سپس سفیده زده شده را به خامه اضافه کنید. همواره سفیده ی زده شده را به مواد اضافه نمایید زیرا سفیده سبک است و اگر مواد یا خامه را روی آن بریزید پف آن می خوابد. سپس سفیده را به آرامی با لیسک به صورت دورانی هم بزنید و دقت کنید تا پف سفیده نخوابد.

6- کاکائوی حل شده در آب جوش را که کمی نیز خنک شده به زرده ها اضافه کنید و با همزن هم بزنید. ژلاتین بن ماری شده را هم اضافه کنید (زیاد داغ نباشد. کمی از حرارت افتاده باشد). زمانی که ژلاتین را به دسرها اضافه می کنید همواره باید همزن کار کنید تا ژلاتین نبندد. با همزن هم زده و شکلات تخته ای ذوب شده را هم بیفزایید و با همزن مواد را صاف و یکنواخت کنید. سس شکلات آماده شده را یکنواخت نموده و هیچ گلوله ای در آن نباشد.

7- در آخرین مرحله نیز سس شکلاتی آماده شده در قسمت قبل را درون سفیده ها که با خامه زده اید ریخته و به آرامی با لیسک مواد را هم بزنید تا رنگ موس شکلات شما یکنواخت شود. چنانچه رنگ آن کمی روشن بود می توانید شکلات ذوب شده ی بیشتری اضافه نمایید.

8- موس شکلات را درون ظرف پیرکس یا گیلاس های تزیینی ریخته و روی آن را روکش پلاستیکی (سلفون) بکشید و در یخچال به مدت حداقل 4 ساعت قرار دهید. بهتر است از شب تا صبح در یخچال بماند تا حسابی خودش را بگیرد. موس شکلات را از یخچال خارج کرده و با شکلات رنده شده یا رزهای شکلاتی و توت فرنگی تزیین نمایید.

نکات:

شکر نرم یا همان شکر شیرینی پزی یا Custer Sugar می باشد. می توانید پودر قند صاف و یکنواخت هم مصرف کنید.

برای تهیه ی دسر یا شیرینی که نیاز به زدن تخم مرغ است. تخم مرغ ها را حدود 1 ساعت زودتر از یخچال خارج کنید. برای از بین بردن بوی تخم مرغ وانیل استفاده شده و همین طور همزدن زیاد باعثه از بین رفتن بوی زحم تخم مرغ می شود.

به جای پودر کاکائو از پودر شکلات نیز می توانید استفاده کنید.

هر چه میزان خامه در دسر بیشتر باشد سبب سفت تر شدن و خوشمزه تر شدن دسر می شود.

برای ذوب کردن شکلات به روش بن ماری، شکلات را درون قابلمه کوچکی قرار داده و قابلمه ی بزرگتری را آب جوش ریخته و روی گاز حرارت دهید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید. سپس کمی حرارت را کم کنید. قابلمه ی حاوی شکلات تخته ای را روی قابلمه ی حاوی آب جوش قرار داده و مرتب هم بزنید تا شکلات با بخار آب ذوب شود. دقت کنید آب با ظرف شکلات در تماس نباشد و همین طور آب درون ظرف شکلات نفوذ نکند.

[ یکشنبه ٢٥ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ۱۱:۱٠ ‎ب.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

برای لاغر شدن ، از بشقاب و رومیزی آبی رنگ استفاده کنید. رنگ آبی اشتها را کم می‌کند .

اگر کم خواب هستید وسایل اتاق خواب را به رنگ بنفش درآورید یا از چراغ خواب به رنگ بنفش استفاده کنید. رنگ بنفش آرامش دهنده و خواب‌آور است .

اگر از کم خونی رنج می‌برید، میوه‌های قرمز رنگ مانند گیلاس ، توت فرنگی و گوشت قرمز مصرف کنید

اگر بی‌حال و حوصله هستید، رنگ نارنجی را انتخاب کنید، هنگام استحمام صبحگاهی از حوله و ابزار نارنجی استفاده کنید، رنگ نارنجی. بی‌حالی شما را از بین می‌برد

اگر مشکلی پیش روی شماست، از رنگ نیلی استفاده کنید، رنگ نیلی کمک می‌کند تا بهتر بیندیشید

اگر مضطرب هستید و فشار عصبی طاقت شما را بریده است، از رنگ سبز استفاده کنید. رنگ سبز آرامبخش است و فشار خون را کاهش می‌دهد .

 افراد افسرده لباس زرد رنگ بپوشند. غذاهای زرد بخورند و رنگ زرد را اطراف خود بجویند. رنگ زرد سطح انرژی را بالا برده و مانع افسردگی می‌شود

[ جمعه ٢۳ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ٧:٢۸ ‎ب.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

پنجمین کنفرانس سالوی که در اکتبر 1927 / مهر 1306 در بروکسل بلژیک برگزار شد، میزبان بزرگ‌ترین فیزیک‌دانان آن روزگار بود و عکس دسته‌جمعی این گروه، مشهورترین عکس دنیای فیزیک لقب گرفته است.

موسسه بین‌المللی فیزیک و شیمی سالوی (Solvay) در سال 1912 در بروکسل بلژیک و پس از برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی سالوی در 1911 تاسیس شد. این موسسه در نیمه اول قرن بیستم بسیار مشهور بود و کنفرانس‌های بین‌المللی آن که هر چند سال یک‌بار برگزار می‌شد، شاهد دستاوردهای بسیار بزرگی بود.

 مشهورترین این کنفرانس‌ها، پنجمین کنفرانس سالوی بود که در اکتبر 1927 / مهر 1306 با موضوع الکترون‌ها و پروتون‌ها برگزار شد. از 29 نفر فیزیک‌دان حاضر در کنفرانس، 17 نفر برنده جایزه نوبل شده بودند (یا در سال‌های بعد از کنفرانس برنده این جایزه شدند). موضوع این کنفرانس، بحث و بررسی در مورد نظریه کوانتومی بود که به‌تازگی ارایه شده بود و اصل عدم‌قطعیت هایزنبرگ به موضوع بحث داغ بین آلبرت اینشتین و نیلز بوهر تبدیل شده بود. اینشتین می‌گفت «خدا تاس نمی‌اندازد» و نیلز بوهر جواب می‌داد: «بس کن! به خدا نگو که چه‌کار کند».

حاضران در عکس، از راست به چپ
ردیف سوم (ایستاده): لئون بریلوئین - رالف فاولر - ورنر هایزنبرگ (نوبل فیزیک 1932) - ولفگانگ پائولی (نوبل فیزیک 1945) - ژولز امیل ورشافلت - اروین شرودینگر (نوبل فیزیک 1933)- تئوفیل دی‌داندر-ادوارد هرزن - پل اهرنفست- امیل هنریوت- آگوست پیکارد

 ردیف دوم: نیلز بوهر (نوبل فیزیک 1922) - مکس بورن (نوبل فیزیک 1954) - لوییس دی‌بروگلی (نوبل فیزیک 1929) - آرتور کامپتون (نوبل فیزیک 1927) - پل دیراک (نوبل فیزیک 1933) - هنریک کرامرز - ویلیام براگ (نوبل فیزیک 1915) - مارتین نادسن - پیتر دبیه (نوبل شیمی 1936)
ردیف اول: اوون ریچاردسون (نوبل فیزیک 1928) - چارلز ویلسون (نوبل فیزیک 1927) - چارلز گویه - پل لانگه‌وین - آلبرت اینشتین (نوبل فیزیک 1921) - هنریک لورنتز (نوبل فیزیک 1902) - ماری کوری (نوبل فیزیک 1903 و نوبل شیمی 1911) - مکس پلانک (نوبل فیزیک 1918) - اروینگ لنگ‌مویر (نوبل شیمی 1932)
[ جمعه ٢۳ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ٦:۳٧ ‎ب.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

 

انسان‌ها به شیوه هندیان بر سطح زمین راه مى‌روند. با یک سبد در جلو و یک سبد در پشت. در سبد جلو, صفات نیک خود را مى‌گذاریم. در سبد پشتی, عیب‌هاى خود را نگه مى‌داریم. به همین دلیل در طول زندگى چشمانمان فقط صفات نیک خودمان را مى‌بیند و عیوب همسفرى که جلوى ما حرکت مى‌کند. بدین گونه است که درباره خود بهتر از او داورى مى‌کنیم، غافل از آن که نفر پشت سرى ما هم به همین شیوه درباره ما مى‌اندیشد

[ پنجشنبه ٢٢ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ٩:٥٦ ‎ق.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

 

نظرات مردم در برابر سوال بالا :

فهمــیده ام که باز کردن پاکت شیر از طرفی که نوشته  " از این قسمت باز کنید" سخت تر از طرف دیگر استافسوس 54 ساله  

فهمــیده ام که هیچ وقت نباید وقتی دستت تو جیبته روی یخ راه بری .سوال 12 ساله
 

فهمــیده ام که نباید بگذاری حتی یک روز هم بگذرد بدون آنکه به همسرت بگویی " دوستت دارم" . بغل 61 سال

 فهمــیده ام که وقتی گرسنه ام نباید به سوپر مارکت بروم . سبز 38   ساله 

 فهمــیده ام که می شود دو نفر دقیقا به یک چیز نگاه کنند ولی دو چیز کاملا متفاوت ببینند. قلب  20 ساله

فهمــیده ام که وقتی مامانم میگه  " حالا باشه تا بعد " این یعنی " نه"سوال 7 ساله  

 فهمــیده ام که من نمی تونم سراغ گردگیری میزی که آلبوم عکس ها روی آن است بروم و مشغول تماشای عکس ها نشوم. افسوس 42  ساله  

 فهمــیده ام که بیش تر چیزهای که باعث نگرانی من می شوند هرگز اتفاق نمی افتند .  ناراحت 64   ساله

فهمــیده ام که وقتی مامان و بابا سر هم دیگه داد می زنند ، من می ترسم . استرس5 ساله  

 فهمــیده ام که اغلب مردم با چنان عجله و شتابی به سوی داشتن یک  "زندگی خوب"حرکت می کنند که از کنار آن رد می شوند .  اوه  72  ساله 

فهمــیده ام که وقتی من خیلی عجله داشته باشم ، نفر جلوی من اصلا عجله ندارد .عینک 29 ساله

فهمــیده ام که اگر عاشق انجام کاری باشم،آن را به نحو احسن انجام می دهم . تشویق 48 ساله 

فهمــیده ام که بیش ترین زمانی که به مرخصی احتیاج دارم زمانی است که از تعطیلات برگشته ام . 38هورا ساله 

فهمــیده ام که مدیریت یعنی: ایجاد یک مشکل - رفع همان مشکل و اعلام رفع مشکل به همه.متفکر 34 ساله 

 فهمــیده ام که اگر دنبال چیزی بروی بدست نمی آوری باید آزادش بگذاری تا به سراغت بیاید .بغل 29 ساله  

 فهمــیده ام که در زندگی باید برای رسیدن به اهدافم تلاش کنم ولی نتیجه را به خواست خدا بسپارم و شکایت نکنم. اوه29 ساله 

فهمــیده ام که عاشق نبودن گناه است.  قلب  31   ساله 

فهمــیده ام هر چیز خوب در زندگی یا غیر قانونی است و یا غیر اخلاقی و یا چاق کننده 

در زندگى فهمــیده ام در فکر عوض کردن همسرم نباشم, خودمو عوض کنم و وفق بدم به موقعیتها و مراحل مختلفه زندگیم تا بتونم با بینش واضح زندگیم رو با خوشحالى و سرور ادامه بدم خجالت

هر کسى مسئول خودش هست، هرکسى تو قبر خودش میخوابه، من باید آدم درستى باشم. مشغول تلفن 42 ساله 

فهمــیده ام مبارزه در زندگی برای خواسته هایت زیباست اما تنها در کنار کسانی که دوستشان داری و دوستت دارند!قلب 27 ساله 

فهمــیده ام که وقتی طرف مقابل داد میزند صدایش به گوشم نمیرسد بلکه از ان رد می شود. کلافه 50ساله 

فهمــیده ام هرکس فقط و فقط به فکر خودشه، مرد واقعی اونه که همیشه  و در همه حال به شریکش هم فکر کنه بیمنت.مژه 35 ساله 

فهمــیده ام برای بدست آوردن چیزی که تا بحال نداشتی باید بری کاری رو انجام بدی که تا بحال انجامش نداده بودی.چشمک 36 ساله

فهمیدم که اگر عشقی رو از دست دادی دیگه نمی تونی بدست بیاریش چون هیچ چیز مثل سابق نیست! و سعی کنی که فقط ازش به نیکی یاد کنی!دل شکسته 30 ساله

فهمیدم که تا دیر نشده باید یه کاری کرد تا بعد ها غصه فرصت های رو که داشتی ولی استفاده نکردی رو نخوری... و بعضی وقت ها هم باید هیچ کاری نکنی تا وضع از اینی که هست بدتر نشه....مشغول تلفن   31 ساله

من هنوز چیزی نفهمیدم, فعلا قضیه خیلی مبهمه. قهر 34 ساله

[ سه‌شنبه ٢٠ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ٩:۱٩ ‎ق.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

.

چای ترش با نام علمی( Hibiscus Sabdariffa)

چای ترش در نقاط مختلف دنیا با نام های متفاوتی خوانده می شود. در ایران به نام‌های چای مکی یا چای مکه، چای قرمز و چای ترش شناخته می شود. یکی از مهمترین خواص چای قرمز، شباهت ترکیبات آن با انسولین است و به همین جهت این گیاه خواص ضد دیابتی هم دارد.
چای ترش گیاهی دو منظوره است که اجزای مختلف آن میوه، فیبر، چوب مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی در بسیاری از کشورها، کاسبرگ این گیاه به خاطر خواص دارویی و همچنین در صنایع غذایی استفاده می شود و الیاف و چوب آن در تولید خمیر کاغذ مورد استفاده قرار می گیرد. بیش از 300 گونه از این گیاه در سراسر جهان در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر یافت می شود. موطن اصلی این گیاه غرب آفریقا است و امروزه در سطح وسیعی در غرب آفریقا، آسیا، استرالیا از هند تا مالزی، اتریش، آمریکای مرکزی و بسیاری از کشور‍ های گرمسیر کشت می شود. دانه ها ی آن توسط برده های آفریقایی به دنیای جدید آورده شده است.
بهترین نواحی کشت این گیاه نقاطی است که دارای 125 میلی متر بارندگی و حداقل دمایی 15 درجه سانتی گراد در اول فصل رشد باشد. آب وهوای مطلوب باعث رشد سریع و منظم می شود در این نواحی درجه حرارت نباید کمتراز 21 درجه سانتی گراد برای 4 تا 8 ماه باشد . زمان کشت گیاه بسته به نوع استفاده آن فرق می کند . اگر منظور تولید کاسبرگ باشد کشت از اردیبهشت تا اواخر خرداد ماه انجام می شود و اگر منظور استفاده از شاخ و برگ آن باشد کشت در اسفند ماه صورت می گیرد.

.

استفاده های خوراکی
کاسبرگ تازه برای سالاد، آشپزی با انواع آردها در پخت کیک، سوپ، سس، پودرهای خوراکی، استفاده می شود. کاسبرگ دارای مقدار زیادی اسید سیتریک و پکتین می باشد که برای درست کردن مربا و ژله، مفید می باشد . به عنوان مکمل رنگ قرمز در چای گیاهی و به عنوان منبع جایگزین قهوه می باشد. کاسبرگ تازه پس از جوشاندن با شکر برای درست کردن شیرینی استفاده می شود . یکی از مشهورترین نوشیدنی های تابستانی مکزیک است. در مصر در تابستان به صورت سرد و در زمستان گرم مصرف می شود.میوه های چای ترش در افریقا پس از چیدن از گیاه شسته شده سپس یک برش در زیر کاسبرگها ایجاد می کنند تا کاسبرگها از کپسول بذر جدا شده به صورت تازه خورده و به سالاد های میوه افزوده می شوند . در پاکستان از ترکیبات شیمیایی چای ترش به خصوص پکتین آن در صنعت آب میوه استفاده می شود. در هند غربی و آمریکای مرکزی اسانس چای ترش را برای تولید نوشابه مورد استفاده قرار می دهند.مصریها چای ترش را در یک پارچ سفالین با کمی زنجبیل رنده شده و به میزان دلخواهی شکر و یخ مخلوط کرده و به عنوان یک نوشیدنی سنتی مصرف می کنند. بومیهای منطقه استوایی غرب افریقا جهت درست کردن یک نوشیدنی آب جوش را بر روی کاسبرگ چای ترش ریخته و در طول یک شبانه روز به حالت خود باقی گذاشته سپس مصرف می کنند. در ایالات متحده آمریکا اداره کنترل تغذیه و دارو اجازه استفاده از عصاره های این گیاه در مشروبات الکلی را داده است چون میزان جذب الکل را در بدن کاهش می دهد.
کارشناسان تغذیه معتقدند دم کرده برگ این گیاه منبعی غنی از آهن و مس می باشد. از پودر خوب آسیاب شده کاسبرگ می توان به عنوان طعم دهنده در کیک، شکلات و بستنی نیز استفاده نمود .
دانه ، بیشتر برای پودر در سوپ های روغنی و سوسیس مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین دانه ها به عنوان جایگزین قهوه به علت وجود خواص محرک جنسی استفاده می شود. دانه های این گیاه ادرار آور است . روغن قهوه ای حاصل از دانه های این گیاه در التیام زخم ها و بیماری ها موثر است. در هند از دانه های این گیاه به عنوان یک دارو برای سستی، گیجی و سوء هاضمه استفاده می شود و دانه آن غنی از چربی و پروتئین می باشد .

وقتی دچار بیماری می‌شویم زندگی برای ما انگار تلخ می‌شود و بسختی می‌توانیم عادت‌های خود را تغییر دهیم.

 مثلا با ابتلا به دیابت کم‌کم باید مصرف چای و قند را تعدیل کنیم. چای تلخ است و نیاز به شیرینی دارد. به خود می‌گوییم: ما به آن عادت کرده‌ایم. اگر چای نخوریم پس چه بخوریم ؟
خـوشـبـخـتانه نوشیدنی‌های جایگزین و بسیار مفیدی وجود دارد که می‌تواند از نظر آرامش بخشی و رفـع خـسـتـگـی بـرای کـسـانـی که علاقه‌مند به نوشیدنی‌های گرم هستند سودمند باشد. چای ترش از آن جمله است.

 چای قرمز یا چای ترش در نقاط مختلف دنیا با نام های متفاوتی خوانده می شود . این گیاه و محصولات آن در ایران به نام های چای مکی یا چای مکه ، چای قرمز و چای ترش خوانده می شود . یکی از مهم ترین خواص چای قرمز شباهت ترکیبات آن با انسولین است و به همین جهت این گیاه خواص ضد دیابتی هم دارد . در هند از دانه های این گیاه به عنوان یک دارو برای سستی ، گیجی ، و سوء هاضمه استفاده می شود و دانه آن غنی از چربی و پروتئین است .
دم کرده برگ این گیاه منبعی غنی از آهن و مس است . از پودر آسیاب شده کاسبرگ آن می توان به عنوان طعم دهنده در کیک ، شکلات و بستنی نیز استفاده کرد

چای ترش از گیاه (هیبیسکوس) یا رز چینی تهیه می‌شود که از گلبرگ و دانه‌های آن می‌توان به عنوان نوشیدنی استفاده کرد. چای هیبیسکوس دارای رنگ قرمز پر رنگ و طعم ترش است.

 در میان گیاهانی که نام چای را به خود گرفته‌اند، چای قرمز یا چای ترش که به آن چای مکه هم می‌گویند، به علت رنگ، طعم و خاصیت ویژه‌ای که دارد، جایگاه مهمی‌ را به خود اختصاص داده است.

در عهدباستان از چای سرخ به عنوان شاداب‌کننده و رفـع‌کـنـنـده عوارض بیماری‌های قلبی استفاده می‌کردند.

مصرف این محصول در تعدادی از فرهنگ‌ها مانند چین، مکزیک و حتی اروپا وجود دارد. در سودان و مصر به عنوان یک نوشیدنی تشریفاتی در جشن‌های رسمی‌ از آن استفاده می‌کنند.

نوشیدن این گیاه را می‌توان به صورت سرد و گرم به همراه مقداری قند یا نبات یا حتی بدون آن به عنوان یک نوشیدنی رژیمی‌ مصرف کرد.

 

خواص چای ترش

نـوشـیـدنـی ایـن گیاه کاهش‌دهنده فشار خون، خـنـک‌کـنـنـده بـدن، رقـیـق و تـصـفـیـه‌کـنـنده خون، کـنترل‌کننده کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفرایی و همچنین آرام بخشی مناسب می‌باشد و برعکس چای که باعث دفع آهن می‌شود چای ترش خود یکی از منابع غنی آهن به شمار می‌آید.

 

 

طریقه مصرف چای ترش

افرادی که دارای قند، چربی و فشارخون بالا هستند، می‌توانند یک تا دو نوبت از چای روزانه خود را به چای قرمز اختصاص دهند و برای هر بار مصرف، 5 گرم از گل برگ‌های چای قرمز را داخل یک فنجان ریـخـته و سپس آب جوش بر روی آن بریزند و سرپوشی گذاشته، 10 دقیقه بماند تا دم بکشد، سپس صاف کرده و میل کنید.

http://www.roselle-china.com/

[ دوشنبه ۱٩ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ۳:٤۳ ‎ب.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

سرنوشت دانش آموزان مدرسه شهید رحمتی روستای درودزن از توابع مرودشت در استان فارس پس از آتش سوزی.

اگر تحمل دیدن این عکس ها را دارید روی لینک زیر کلیک کنید

http://news.pconline.ir/Hot-news/Post-29451

[ چهارشنبه ۱٤ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ۱:٥٤ ‎ب.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

چند روز پیش یک از دوستان عزیزم، این شعر رو با صدای استاد زنده یاد شاملو برایم گذاشت. خیلی از این شعر خوشمم اومد نه اینکه قبلاً نشنیده باشم بلکه با صدای استاد یک چیزه دیگه ای بود . پیشنهاد می کنم حتماً با صدای استاد اشعارشو گوش بدید واقعاً زیباست.

اشک رازی‌ست
             لبخند رازی‌ست
                          عشق رازی‌ست

اشک ِ آن شب لبخند ِ عشق‌ام بود.

 

قصه نیستم که بگویی
 
                   نغمه نیستم که بخوانی
 
                                    صدا نیستم که بشنوی
                                                   یا چیزی چنان که ببینی
                                                                  یا چیزی چنان که بدانی

من درد مشترکم
                           
مرا فریاد کن


درخت با جنگل سخن می گوید
                               
علف با صحرا
ستاره با کهکشان
                
و من با تو سخن می گویم


نامت را به من بگو
              
دستت را به من بده
                               
حرفت را به من بگو
                                                
قلبت را به من بده


من ریشه های تو را دریافته ام
                         
با لبانت برای همه لبها سخن گفته ام
                                                          
و دستهایت با دستان من آشناست


در خلوتِ روشن با تو گریسته ام
                                   برای خاطر زندگان،

و در گورستان تاریک با تو خوانده ام
                                زیباترین سرودها را
                                               زیرا که مردگان این سال
                                                                   عاشق ترینِ زندگان بوده اند

 

دست ات را به من بده
                   دست‌های ِ تو با من آشناست

ای دیریافته با تو سخن می‌گویم


 به‌سان ِ ابر که با توفان
          به‌سان ِ علف که با صحرا
                                به‌سان ِ باران که با دریا
                                             به‌سان ِ پرنده که با بهار
                                                     به‌سان ِ درخت که با جنگل سخن می‌گوید

 

زیرا که من
         ریشه‌های ِ تو را دریافته‌ام
                                   زیرا که صدای ِ من
                                                             با صدای ِ تو آشناست

                                                                                    زنده یاد احمد شاملو

[ چهارشنبه ۱٤ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ۱٢:٥٥ ‎ب.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

داری چی رو دید می زنی ؟

.

.

.

.

.

.

[ دوشنبه ۱٢ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ۱۱:٥٠ ‎ب.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

[ شنبه ۱٠ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ٩:٢۳ ‎ب.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

هشتم اردیبهشت برابر با زادروز «جمیله شیخی» بازیگر ایرانی است. او در چنین روزی در سال 1309 زاده شد و در خرداد سال 1380 درگذشت. او در دوران کار هنری خود در چندین فیلم سینمایی، سریال تلویزیونی و تاتر به ایفای نقش پرداخت. جمیله شیخی با بازی در فیلم های «لیلا» و مسافران سیمرغ بلورین جشنواره ی فجر را از آن خود کرد.

«جمیله شیخی» در هشتم اردیبهشت سال 1309 در زنجان زاده شد. وی از کودکی به تشویق پدرو مادرش که خانواده‌ای فرهنگ‌دوست بودند در نمایش‌های مدرسه بازی می‌کرد و در دبیرستان به شرکت در جلسات انجمن ادبی و اجرای نمایش می‌پرداخت. جمیله تحصیلاتش را تا دیپلم ادامه داد و از سال 1336 فعالیت هنری خود را با بازیگری زیر نظر «شاهین سرکیسیان» و دکتر «مهدی فروغ» شروع کرد.

شیخی در اداره‌ی هنرهای دراماتیک با کمک افرادی چون «عزت‌اله انتظامی»، «عباس جوانمرد»، «جعفر والی»، «محمدعلی کشاورز» و «حمید سمندریان» تاتر جدیدی را بنا نهادند و زمانی که هنر نمایش در ایران روبه رکود می‌رفت، این گروه مردم را بار دیگر با تاتر راستین آشتی دادند.

از معروف‌ترین نمایش‌‌هایی که جمیله شیخی در آن دوران بازی کرده است می‌توان به «ملاقات با بانوی سالخورده» (حمید سمندریان)، «از پشت شیشه‌ها» (اکبر رادی) و «بن بست» (علی نصیریان) اشاره کرد. او سپس بازی در تعدادی از نمایش‌های تک پرده‌ای را نیز برای تلویزیون آغاز کرد و توانست بعد از چندی دکترای افتخاری تاتر را دریافت کند.

شیخی در سال 1354 به دعوت «نصرت کریمی» در نخستین فیلم سینمایی‌اش با نام  «خانه خراب» ظاهر شد و دومین فیلمش  «قرنطینه» (مسعود اسداللهی) را پس از انقلاب در 1358 بازی کرد که تولید آن تا 1361 طول کشید و در 1362 نمایش داده شد.

او در دهه‌ی 1360 هم زمان با بازی در فیلم‌هایی مانند:  «پرنده کوچک خوشبختی» (پوران درخشنده) و «پاییزان» (رسول صدرعاملی)، فعالیت خود را در نمایش‌های تلویزیونی نیز گسترش داد. جمیله شیخی که در سال 1356 برای نخستین بار در مجموعه تلویزیونی «لحظه» بازی کرده بود، بعدها در سریال‌های دیگری ظاهر شد. که از مشهورترین آن‌ها می‌توان به «پاییز صحرا»، «پدرسالار» و «تولدی دیگر» اشاره کرد.

به یادماندنی‌ترین نقش سینمایی‌اش در فیلم «مسافران» (بهرام بیضایی) بود که سیمرغ بلورین جشن‌واره فجر را برایش به ارمغان آورد. شیخی پنج سال بعد نیز برای نقش آفرینی در فیلم  «لیلا» (داریوش مهرجویی) یک سیمرغ بلورین دیگر از جشن‌واره فجر دریافت کرد و اما آخرین بازی او در فیلم «کاغذ بی خط» (ناصر تقوایی) در سال 1380 بود که به آخرین تصویر از این بانوی هنرمند در سینما مبدل شد.

جمیله شیخی که مادر «آتیلا پسیانی» بازیگر ایرانی نیز بود، سرانجام در پنجم خرداد سال 1380 در اثر عارضه قلبی درگذشت.

[ پنجشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ٩:٤٥ ‎ب.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

 

گروهي از دانشمندان آژانس فضايي ژاپن معتقدند كه كاشت گلهاي آفتاب گردان در اطراف نيروگاه اتمي فوكوشيما مي تواند راديواكتيو خاك اين منطقه را جذب كند.
پژوهشگران آژانس فضايي ژاپن به سرپرستي "ماساميچي ياماشيتا" درحال بررسي امكان كاشت گلهاي آفتاب گردان در اطراف نيروگاه فوكوشيما 1 هستند. اين محققان اميدوارند اين گلها بتوانند ايزوتوپهاي 134 و 137 سزيم حاضر در خاك مناطق اطراف نيروگاه را جذب كنند.
پس از فاجعه نيروگاه اتمي چرنوبيل در سال 1986 با هدف رفع آلودگي خاك از سزيم راديواكتيو آفتاب گردان و كلم روغني كاشته شد. اما در آن زمان در خاك آلوده، مقادير زيادي پتاسيم وجود داشت. اين ماده كه به طور معمول به عنوان كود استفاده مي شود مي تواند به جاي سزيم جذب گياهان شود.

درصورتيكه خاك اطراف فوكوشيما بدون پتاسيم باشد احتمال محكمي وجود دارد كه كاشت آفتاب گردان بتواند به جذب سزيم كمك كند.

به گفته اين محققان اگر آفتاب گردانهاي راديواكتيو در كوره سوزانده شوند دود راديواكتيوي ناشي از سوزاندن آنها وارد اتمسفر مي شود. به همين منظور تيم "ياماشيتا" براي نابودي اين گلها بر روي باكتريهاي هوازي فوق گرماگير مطالعه كردند.

اين باكتريها كه براي توليد كودآلي استفاده مي شوند راه حل مناسبي براي كاهش تعداد آفتاب گردانها به ميزان 1 درصد تعداد اوليه هستند.

براساس گزارش ديلي يوموري، با كاهش اين گياهان ميزان زباله هاي راديواكتيوي نيز كاهش مي يابد.

"ياماشيتا" در اين خصوص توضيح داد: "ما هنوز در فاز جمع آوري دانه هاي آفتاب گردان هستيم و فكر مي كنيم كه تا پاييز بتوانيم به ميزان كافي دانه جمع كنيم."

اين محقق از مردم خواست كه در جمع آوري دانه هاي آفتاب گردان كمك كنند. با اميد به اينكه اين گياهان بتوانند خاك را دوباره پاك كنند و به نمادي براي ژاپن جديد پس از فاجعه تبديل شوند.

درحال حاضر آژانس فضايي ژاپن 300 كيلوگرم دانه آفتاب گردان جمع كرده اند.
[ چهارشنبه ٧ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:۱٢ ‎ب.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

امیل کرای‌کامپ این تصویر زیبا را با استفاده از تلسکوپ 25 سانتی‌متری خود از سطح خورشید گرفته است. قطر لکه بزرگی که در سمت راست دیده می‌شود، 2 برابر زمین و پهنای عکس معادل 190هزار کیلومتر است.

برای تهیه این تصویر، کرای‌کامپ از فیلتر خورشیدی روی تلسکوپ خود استفاده کرده و توانسته علاوه بر ثبت جزئیات این لکه‌، دانه‌های خورشیدی را نیز ثبت کند. هر یک از این دانه‌ها در واقع مقطع ستون‌هایی بلند درون خورشید هستند که حدود 1000 کیلومتر پهنا دارند و پلاسمای داغ هیدوژن و هلیوم را به دلیل سبک‌بودن از داخل خورشید به سطح منتقل کرده و آنها را پس از خنک شدن و سنگین‌تر شدن به پایین منتقل می‌کنند.

تصویر مقابل نیز موقعیت این لکه را که  1195 نامیده شده، در روز 4 اردیبهشت 1390 روی خورشید نشان می‌دهد. این لکه با چشم غیرمسلح نیز قابل تشخیص است، البته به شرط رعایت نکات ایمنی! یادتان باشد هرگز بدون استفاده از عینک جوشکاری یا فیلتر مناسب به سطح خورشید نگاه نکنید که به چشم آسیب می‌رسد. توجه داشته باشید که خورشید هر 28 روز یک بار به دور خودش می‌گردد و بنابراین موقعیت لکه 1195 روی خورشید به سمت راست تصویر جابجا می‌شود.

با افزایش فعالیت‌های خورشید و نزدیک‌شدن به زمان اوج این فعالیت‌های یازده ساله، تعداد و ابعاد لکه‌های خورشیدی نیز رو به افزایش گذاشته و پیش‌بینی می‌شود طی دو سال آینده، طوفان‌های خورشیدی بیشتری زمین را تحت تاثیر قرار دهد. شفق‌های قطبی و اختلال در فعالیت ماهواره‌ها و شبکه‌های انتقال برق و مخابرات (بخصوص در عرض‌های جغرافیایی بالا و نزدیک به قطب) از جمله تاثیرات طوفان‌های خورشیدی بر زمین به‌شمار می‌رود.


[ سه‌شنبه ٦ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ٧:٤٢ ‎ق.ظ ] [ مژگان. ف ف ]

سورنا یکی از سرداران بزرگ و نامدار تاریخ ایران در زمان اشکانیان است که سپاه ایران را در نخستین جنگ با رومیان فرماندهی کرد و رومی‌ها را که تا آن زمان در همه جا پیروز بودند، برای اولین بار با شکستی سخت و تاریخی روبرو کرد.

سورنا از خاندان سورن یکی از هفت خاندان معروف ایرانی (در زمان اشکانیان و ساسانیان) بود. سورن در زبان فارسی پهلوی به معنی نیرومند است.

ژولیوس سزار، پمپی و کراسوس سه تن از سرداران و فرمانروایان بزرگ روم بودند که سرزمینهای پهناوری را که به تصرف دولت روم در آمده بود، به طور مشترک و تحت عنوان کنسول اداره می‌کردند. آنها در سوم اکتبر سال 56 پیش از میلاد در جلسه لوکا  تصمیم حمله به ایران را گرفتند.

کراسوس فرمانروای بخش شرقی کشور روم آن زمان یعنی ، آسیای صغیر( ترکیه و سوریه امروزی) بود و برای گسترش دولت روم در آسیا، رویای پیروزی برایران، فتح ایران و سپس گرفتن هند را در سر می پروراند . وی فاتح جنگ بردگان و اسپارتاکوس سردار قدرتمند انقلاب بردگان بود.

کراسوس (رییس دوره‌ای شورای کنسولی) با سپاهی شامل بیش از 40 هزار نفر از لژیونرهای ورزیده روم که خود فرماندهی آنان رابرعهده داشت به سوی ایران روانه شد و ارد اول پادشاه اشکانی، سورنا سردار نامی ایران را مامور جنگ با کراسوس و دفع یورش رومی‌ها کرد.

نبرد میان دو کشور در سال 53 پیش از میلاد در جلگه‌های میان رودان و در نزدیکی شهر حران یا کاره روی داد. بر اساس روایات تاریخی، قبل از آغاز جنگ سورنا پیامی را برای کراسوس فرستاد و کنسول روم در جواب گفت : پاسخ تو را در پایتخت ایران می دهم.

سورنا در جواب کراسوس پیام داد: اگر در کف دست من مویی می بینی ، پایتخت ایران را نیز خواهی دید.

درجنگ حران، سورنا با یک نقشه نظامی ماهرانه و به یاری سواران پارتی که تیراندازان چیره دستی بودند، توانست یک سوم سپاه روم را نابود و اسیر کند.

کراسوس و پسرش فابیوس دراین جنگ کشته شدند و تنها تعداد اندکی از رومی‌ها موفق به فرار گردیدند.روش نوین جنگی سورنا، شیوه جنگ وگریز بود.

این سردار ایرانی را مبتکر جنگ پارتیزانی (جنگ به روش پارتیان) در جهان می‌دانند. ارتش او شامل زرهپوشان سوارکار، تیراندازان ورزیده، نیزه داران ماهر، شمشیرزنان دلیر و پیاده نظام همراه با شترهایی با بار آذوقه، آب و مهمات بود.

جنگ حران که نخستین جنگ بین ایران و روم به شمار می‌رود، دارای اهمیت بسیاری در تاریخ است زیرا رومی ها پس از پیروزیهای پی درپی برای اولین بار در جنگ شکست بزرگی خوردند و این شکست به قدرت آنان در دنیای آنروز سایه افکند و نام ایران را بار دیگر در جهان پرآوازه کرد و نام دولت پارت و شاهنشاهی اشکانی را جاودانه ساخت.

پس از پیروزی سورنا بر کراسوس و شکست روم از ایران، دولت مرکزی روم دچار اختلاف شدید شد. پس از این جنگ نزدیک به یک قرن، رود فرات مرز شناخته شده بین دو کشور گردید و مناطق ارمنستان و آسیای صغیر (ترکیه، سوریه، عراق) تبدیل به ایالاتی از ایران شدند.

سورنا پس از شاه مقام اول کشور را داشت. وی ارد را به تخت سلطلنت نشانید و به سبب اصالت خانوادگی در روز تاجگذاری شاهنشاه ایران کمربند شاهی را به کمر پادشاه بست. او به هنگام گرفتن شهر سلوکیه نخستین کسی بود که برفراز دیوار دژ شهررفت و با دست خود دشمنانی را که مقاومت می‌کردند بزیر افکند.

سورنا در این هنگام بیش از 30 سال نداشت.اما متاسفانه سورنا هیچ بهره‌ای از پیروزی بزرگ خود نبرد. ارد شاهنشاه اشکانی ناجوانمردانه بجای قدردانی، سپهسالار دلاور ایرانی را به قتل رساند.

سورنا در زمان پادشاهی اشک سیزدهم، ارد اول اشکانی، سپاه ایران را در نخستین جنگ با رومیان (نبرد حران) فرماندهی کرد و رومیان را که تا آن زمان در همه جا پیروز بودند، برای اولین بار به سختی شکست داد. در این جنگ کراسوس، پسرش و بیشتر سربازانش نابود شدند که این یکی از بزرگ‌ترین شکست رومی‌ها از ایرانیان در طول تاریخ بوده‌است.کراسوس که قصد داشت به تقلیداز اسکندر، ایران و هند را فتح کند، از سورنا، سردار ایرانی، شکست خورد و خود و اغلب سربازانش کشته شدند.

[ جمعه ٢ اردیبهشت ۱۳٩٠ ] [ ٩:٠۱ ‎ب.ظ ] [ مژگان. ف ف ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

ترانه ی ما ترانه ی بیهودگی نیست چرا که عشق حرفی بیهوده نیست.
موضوعات وب
RSS Feed