موج اف
 
پيوندهای روزانه

 

به علت خوشمزه بودن غذاهای شمالی ریسک مبتلا شدن به بیماری پرخوری نیز در بین مصرف کنندگان آن بالا می باشد. لذا به عاشقان غذاهای گیلانی توصیه می شود حتما در خوردن رعایت کنند.


به علت خوشمزه بودن غذاهای شمالی ریسک مبتلا شدن به بیماری پرخوری نیز در بین مصرف کنندگان آن بالا می باشد. لذا به عاشقان غذاهای گیلانی توصیه می شود حتما در خوردن رعایت کنند.

ناز خاتون (غذای شمالی)
براى 7 نفر
مواد لازم
1_ گوشت مغز ران _ 1 کیلو
2_ سبزى (نعناع و جعفرى) _ نیم کیلو
3_ بادنجان قلمى ریز _ 6 عدد
4_ آبغوره _ 3 قاشق سوپخورى
5_ نمک و فلفل _ به اندازه کافى
طرز تهیه
گوشت را قطعه قطعه نموده و شسته با دو لیوان آب میگذاریم بپزد. سبزى را تمیز میکنیم و میشوئیم. آب سبزى که کاملا گرفته شد ریز خرد میکنیم و بعد سبزى را با روغن سرخ کرده داخل گوشت میریزیم تا سبزى هم پخته شود. آبغوره ونمک و فلفل را به آن اضافه مینمائیم و میگذاریم خورش آهسته بجوشد. آنگاه بادنجان ها را پوست کنده با روغن فراوان سرخ میکنیم, تا مغز پخت شود. بادنجانها را بعداز آنکه گوشت و سبزى خوب پخت روى آن چیده دم میکنیم, بعداز نیمساعت که خورش جا افتاد برمیداریم و در دیس میکشیم.

 ------------------------------------------------------------------------

اناربیج (غذای شمالی)
براى 7 نفر
تذکر لازم: تهیه این خورش وقت زیادى مىگیرد
مواد لازم
1_ مغزگردوى سائیده شده _ 350 گرم
2_ سبزى: تره, جعفرى, گشنیز و نعناع _ یک کیلو
یک دسته کوچک خلواش(خنش) و شوشاق
3_ گوشت چرخ کرده گوساله _ نیم کیلو
4_ پیاز متوسط _ 1 بته
5_ رب انارترش یا آب انار یا آب غوره _ به حدى که خورش ترش شود
6_ نمک و فلفل و زردچوبه _ به اندازه کافى
طرز تهیه
مغزگردو را مثل گردوى خورش فسنجان میسائیم تا نرم شود. سبزى ها را تمیز نموده و شسته میگذاریم تا آبش برود و بعدا ساطورى ریز خرد نموده با روغن سرخ میکنیم. پیاز را در گوشت چرخ کرده, رنده نموده ونمک و فلفل را اضافه کرده با هم مخلوط میکنیم, آنگاه از گوشت چرخ کرده کوفته هاى کوچک , از یک گردو کوچکتر درست میکنیم. سپس گردوى سائیده شده را با سه یا چهار لیوان آب و کمى زردچوبه میگذاریم با حرارت ملایم چند ساعت بپزد تا مثل فسنجان به روغن بیفتد, سپس سبزى سرخ کرده را اضافه نموده باز میگذاریم چند جوش بزند تا سبزى پخته شود, آنگاه کوفته ها را یک یک داخل خورش که در حال جوشیدن است میاندازیم تا خورش ازجوش نیفتد و کوفته ها باز نشود. ترشى را اضافه میکنیم روى آتش ملایم چند جوش دیگر که زد و هنگامى که کوفته ها پخته شد و خورش جا افتاد برمیداریم. غلظت این خورش مثل فسنجان است و باید کم آب باشد.
----------------------------------------------------------------

مواد لازم:

برنج= 1 لیوان

لپه= نصف لیوان

سبزی ( نعناع ، شوید و برگ چغندر)= نیم کیلو

گوشت چرخ کرده=200 گرم

پیاز =1 عدد

آبغوره =نصف لیوان

نمک فلفل زردچوبه و نعناع داغ و پیاز سرخ شده=به اندازه کاٿی

طرز تهیه:

پیاز را روی گوشت رنده می کنیم نمک و فلفل و زردچوبه می زنیم و آنرا بصورت کوفته ریزه در می آوریم و کمی آنرا تفت می دهیم .
لپه و برنج را می گذاریم پخته شود سبزی را که تمیز و خرد کرده ایم با نمک و فلفل و مقداری آب داخل لپه و برنج می ریزیم تمام مواد که خوب پخته شد کوفته ها را داخل آن می ریزیم و آبغوره را به آن اضافه می کنیم وقتی که آش خوب جا افتاد آنرا در سوپ خوری می ریزیم و روی آنرا با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین می کنیم .

نکته: این آش بستگی به ذائقه ما دارد که ترشی آن چقدر باشد ؛‌کم یا زیاد .

---------------------------------

قیمه نسار ( قزوین )

مواد لازم :
گوشت قیمه ای
زرشک
خلال بادام
نمک وفلفل گلاب+دارچین+زعفران
رب گوجه فرنگی
پیازداغ
(میزان مواد بالا بسته به تعداد نفرات و تجربه شخصی شما درتهیه خورش قیمه است)

تهیه:
ابتدا گوشت را با پیازداغ سرخ میکنیم.آنگاه نمک وفلفل +رب گوجه رااضافه کرده همراه با آب میگذاریم جا بیفتد.در نیمه های پخت زرشک  را همراه با بادام که از قبل در آب زعفران جوشیده و نرم شده به مواد بالا اضافه میکنیم.در انتهای طبخ کمی گلاب +دارچین +زعفران را به خورش اضافه کرده و گاز راخاموش می نماییم.غذا نباید آب داشته باشد ولی کاملا خشک هم نباشد(تقریبا آب خورش باید به خوردش رفته باشد)
برای سرو کردن میتوانیم همراه برنج زعفرانی و خلال بادام روی برنج سفید تزیین کنید.

-----------------------------------------------

مواد لازم :

 گوشت کبابی  یک کیلو
 پیاز رنده شده  یک فنجان 
 مغز گردوی چرخ کرده  نصف فنجان
جعفری سائیده   نصف فنجان
 آب انار ترش یک فنجان 
 نمک و فلفل  به مقدار کافی

 طرز تهیه :

گوشت را به قطعات کبابی خرد کنید. سپس در ظرف گودی بقیه مواد ذکر شده در بالا را با هم مخلوط کنید. گوشت را برای یک شبانه روز در این مخلوط بخوابانید . بعد آنها را به سیخ کشیده و کباب کنید.

-----------------------------------------------------------

مرصع پلو شیراز

مواد لازم :   
برنج  500 گرم
کشمش طلایی  80 گرم
خلال بادام  80 گرم
روغن  100 گرم
زعفران  0.5 فنجان
گوشت سینه مرغ بدون پوس  1200 گرم
زرشک  100 گرم
خلال پسته  80 گرم
پوست پرتقال  1.5 فنجان
پوست نارنج  1.5 فنجان
شکر  قدری
زردچوبه  قدری
فلفل  قدری
نمک  قدری

طرز تهیه :

کشمش پلوئی باشد , بادام خلال باشد , زعفران سائیده آبگرفته باشد , سینه مرغ پخته و لاشه شده باشد , پسته خلال باشد , پوست پرتقال یا نارنج خلال باشد .
برنج را می پزیم و دم می گذاریم و پس از پخته شدن آنرا کنار می گذاریم , زرشک را در کمی روغن , شکر و زعفران سرخ می کنیم , کشمش را هم کمی سرخ می کنیم پلو را در یک ظرف گرد می کشیم و مقداری از آن را با زعفران آبگرفته مخلوط می کنیم و روی پلو را با برنج زعفرانی به شش مثلث تقسیم می کنیم , پلو بصورت قله کوه است , در یم مثلث خلال پسته و در دیگری خلال بادام , در دیگری مربای خلال پرتقال , در دیگری زرشک , در دیگری کشمش و در آخری مرغ می ریزیم , در پایان کره آب شده را روی برنج می دهیم .
---------------------------------------------------------------------

مرغ شکم پر مازندرانی

مواد لازم :
سبزی معطر (گشنیز ، جعفری ، برگ سیر تازه) 400 گرم
پیاز رنده شده متوسط 1 عدد
گردو پودر شده 100 گرم
رب انار 2 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل و ادویه به میزان لازم
زعفران دم شده به میزان لازم
مرغ 1 عدد (5/1 کیلو گرم)
الو 10 تا 15 عدد
زرشک 3 قاشق سوپخوری

چگونگی تهیه :
پیاز رنده شده را تفت می دهیم تا کمی طلایی بشود بعد سبزی خرد شده را اضافه کرده کمی تفت می دهیم . آلو خرد شده و زرشک را اضافه کرده نمک و فلفل و ادویه را اضافه می کنیم . رب انار را اضافه می کنیم و بعد گردو را اضافه می کنیم
. تمامی مواد را خوب مخلوط کرده درون شکم مرغ را با این مواد پر کرده و آنرا می دوزیم . مرغ را درون روغن سرخ کرده و با چند عدد آلو و کمی آب می گذاریم بپزد.

------------------------------------------------------------

مواد لازم :

گوشت گوسفند 500 گرم

جگر سفید 200 گرم

ادویه 2 قاشق مربا خوری

جگر سفید 1 عدد

پیاز 4 عدد

زردچوبه قدری

فلفل قدری

نمک قدری

طرز تهیه:

گوشت گردن گوسفند باشد , اگر موجود بود , جگر سفید گوسفند پخته و چرخشده باشد , ادویه اصفهانی باشد , نان سنگک باشد .

گوشت را با 2 عدد پیاز و ادویه می گذاریم بپزد , جگر سفید را هم پس از پختن چرخ و سرخ می کنیم , گوشت پخته شده را با 2 عدد پیاز باقی مانده چرخ می کنیم و نمک و فلفل و زرد چوبه را به میزان لازمه و علاقه شخصی به گوشت اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم , سپس در یک تابه کوچک و یا کفگیر مخصوص بریانی اصفهانی , کمی روغن ریخته بطوریکه کف آن چرب و داغ شود , هر بریانی را به اندازه همبرگر یا به شکل بیضی کف ظرف پهن می کنیم و روی حرارت می گیریم کمی که داغ شد روی یک تکه نان سنگک یک قاشق از آب غلیظ گوشت می ریزیم که فقط نان کمی مرطوب شود , بعد دارچین روی نان مرطوب ریخته و بریانی را روی نان بر می گردانیم و مقداری سبزی معطر ( ریحان , نعناع و ترخان خشک و پودر شده ) روی آن می ریزیم , در پایان مقداری جگر پخته و سرخ شده کنار بریانی می ریزیم .
-----------------------------------------------------

بیف استروگانف

مواد لازم برای 3 نفر :

گوشت گوسفند یا گوساله یا گاو= نیم کیلو

قارچ= 300 گرم

خامه= 250 تا 300 گرم

رب گوجه فرنگی در صورت تمایل=1 تا 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه= به مقدار لازم

سیب زمینی= 3 عدد متوسط یا بیشتر بستگی به خودتون داره

پیاز= 1 عدد بزرگ

طرز تهیه:

ابتدا پیاز را بشکل خلالی خرد کرده و با مقدار روغن سرخ کنید.

گوشت را هم به اندازه دو تا بند انگشت خودتان در نظر بگیرید و به همون اندازه و باریکی خرد کنید.

بعدش گوشتو به پیاز اضافه کنید و خوب تفتش بدهید و زردچوبه و فلفل و نمک و رب را بهش اضافه کنید و با مقداری آب بذارید که بپزه و در اخر آب نداشته باشه.

وقتی که گوشت آخرای پختش بود،قارچها رو هم به اندازه متوسط خرد کنید و به گوشتها اضافه کنید و وقتی گوشته آبش تمام شد خامه را اضافه کنید و وقتی که خامه را اضافه کردید بعد از 3 یا 4 دقیقه آماده هستش.

اگر دوست دارید که قارچهاتون خرچ خرچ زیر دندانتان صدا نده و  خیلی پخته بشه میتوانید وقتی که گوشت نیم پز شد به گوشتتتون اضافش کنید،من خودم دوست نداریم قارچ خیلی له بشه و تقریبا آخراش به گوشت اضافه میکنم.

سیب زمینی ها رو هم سرخشون کنید و بیف استروگانوف را داخل ظرف مورد نظر ریخته و رویش را هم سیب زمنی سرخ شده و نوش جان کنید.

این خوراک نباید خیلی آبکی باشه،البته در عکس اینطور بنظر میرسه که کمی آبکی هست و اون اشتباه عکس گرفتن من هستش،من همگی مواد را در وسط بشقاب جمع کردم و بعد سس را در کناره های اون ریختم و این باعث شده کمی آبکی بنظر برسه...

-------------------------------------------------------

خورشت خلال بادام کرمانشاه

مواد لازم برای 8 تا 10 نفر:

گوشت گوسفندی= 850 تا 900 گرم

لیمو عمانی= 2 عدد کوچک

خلال بادام بو نداده= 150 گرم

رب گوجه فرنگی= 3 قاشق غذاخوری سر خالی

کره=در صورت تمایل  1 قاشق غذاخوری

دارچین= به مقدار لازم

زرشک= 4 یا 5 قاشق غذاخوری

پیاز= 2 عدد بزرگ

زردچوبه و زعفران و نمک= به مقدار لازم

گلاب= 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

خلال بادام را از 3 ساعت قبل در آب خیس میکنیم و قبل از اضافه کردن به خوشت آن را با کره کمی تفت میدهیم.

زرشک را هم 5 دقیقه قبل در مقداری آب خیس بدهید و بعد آبشو خالی کنید و در مقداری کره قبل از اضافه کردن به خورش تفت دهید.

گوشتها را به اندازه گوشتی که برای قیمه هست خرد میکنیم (یعنی کوچک)و پیاز را هم با رنده ریز رنده میکنیم و در روغن سرخش میکنیم  و بعد گوشت را اضافه کرده و تفتش میدهیم و بعد هم زردچوبه و نمک و کره و رب را هم اضافه کرده و در موادمان تفت میدهیم و روی خورش آب میریزیم ،تا جایی که 1 بند انگشت از گوشتها بالاتر باشد و بعد از  30 دقیقه خلال بادام و لیمو عمانی ها (چند سوراخ با چنگال در اطراف لیمو ایجاد میکنیم)را اضافه کرده و میگذاریم تا خورشتمان حاضر شود و در 30 دقیقه آخر دارچین و زرشک و زعفران و گلاب را به موادمان اضافه مکنیم و در آخر داخل ظرف مورد نظر ریخته و میتوانید رویش را با خلال بادام و زرشک تزئین کنید و با پلو سفید نوش جان کنید.

و در آخر این خورشت نباید زیاد آب داشته باشد...

-----------------------------------------------------------------------

خورش هویج

مواد لازم برای 2 نفر:

گوشت خورشتی= 250 گرم

هویج= 3 عدد متوسط

آلو خشک= تقریبا 18 عدد

پیاز=2 عدد کوچک

زعفران آب کرده= 1 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل= به مقدار لازم

آبلیمو در صورت تمایل= 1 قاشق غذاخوری(اگر دوست داشتید میتوانید زیاد و کمش کنید)

پودر دارچین در صورت تمایل= نصف قاشق چایخوری

شکر=1 قاشق چایخوری (اگر دوست داشتید میتوانید زیاد و کمش کنید)
طرز تهیه:

ابتدا پیاز ها را بشکل خلالی خرد کرده و کمی سرخ کنید و بعد از آن گوشت را اضافه کنید و 5 دقیقه ای سرخ میکنیم و بعد از آن زرد چوبه و فلفل را اضافه کرده و کمی دیگر تفت میدهیم و 1 تا 2 لیوان آب داخلش میریزید و میگذاریم تا گوشتمان بپزد بعد از اینکه پخته شد هویج ها را بشکل خلالی خرد میکنیم و در تابه ای جداگانه کمی سرخ میکنیم و به همرا شکر,آلو (آلوها را 1 ساعت قبل در کمی آب خیس کنید و آب آن را خالی کنید و به خورش اضافه کنید),نمک,دارچین,زعفران و آبلیمو (آبلیمو را در صورتی اضافه میکنیم که دوست داشته باشیم خورشتمان بیشتر ترش شود)به خورش اضافه میکنیم و میگذاریم تا خورش جا بیفتد.

-----------------------------------------------------------

خورش بامیه

مواد لازم:گوشت گوسفند=350 گرم
بامیه=500 گرم
پیاز =3 عدد متوسط
سیب زمینی (دلخواه)=3 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی=1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل=به مقدار لازم
آبلیمو=2 قاشق غذاخوریزردچوبه
=1 قاشق چایخوری
تمرهندی=نصف بسته
طرز تهیه:گوشت را به قطعات خورشتی برش داده و پیاز ها را هم  بشکل خلالیخرد کنید.مقداری روغن در قابلمه بریزید پیاز ها و گوشتها را در آن کمی سرخ کنید و بعد از آن زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و یک تفت دیگر بدهید و با 2 لیوان آب بگذارید گوشتها بپزد.
سیب زمینی ها را پس از پوست گرفتن به قطعات متوسط خرد میکنیم.
(شما می توانید از بامیه های پخته که در شیشه هست هم استفاده کنید)بامیه ها را شسته و چوبهای ته آنرا کمی کوتاه میکنیم تا در موقع پختن لیز و له نشود و بعد از به همراه سیب زمینی ها در روغن کمی سرخ می کنیم و به گوشت اضافه می کنیم.و در آخر رب گوجه فرنگی,آبلیمو ,تمرهندی (تمر هندی را در مقداری آب جوش حل کنید و بعد از یک صافی رد کنید که هسته های آن در خورش نرود)
و (نمک را بعد از اضافه کردن تمر بریزید چون تمرهندی به اندازه کافی شور هست) نمک را اضافه کرده و بگذارید خورش جا بیفتد.
این خورش را با پلو سفید میل کنید.

----------------------------------------------------------------------------------

ته چین مرغ داخل فر و روی گاز

مواد لازم برای 3 نفر:

سینه مرغ خرد شده=2 عدد

زرده تخم مرغ= 2 عدد

ماست ترش و کمی سفت و کمی پرچرب= دو پیمانه

برنج= دو و نیم پیمانه

زعفران= به مقدار لازم

نمک= به مقدار لازم

روغن مایع=نصف پیمانه

کره آب کرده= 2 قاشق غذاخوری در صورت تمایل

آب مرغ= نصف پیمانه

طرز تهیه:

من خودم همیشه مرغ رو از شب قبل میپختم و در نصفی از ماست و زعفران میخواباندم  و هنگامی که میخواستم داخل ظرفم برنج و بعد مرغها را بگذارم ،مرغها را از داخل موادشان در میاوردم و دوباره ماست داخل مرغ  را با برنج مخلوط میکردم و بعد آنها را روی برنج میچیدم،ولی ایندفعه 1 ساعت قبل پختم و بعد خردش کردم و دیگه در ماست و زعفران نخواباندم و خیلی خوب شدش،ولی جفتش راه خوبیه.

برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب ولرم و نمک خیس می کنیم.

قابلمه مناسبی را آب کرده و میگذاریم جوش بیاید و بعد آب و نمک برنج را خالی می کنیم و برنج را درآب جوش میریزیم.در فاصله جوشیدن گاهی کف آن را بر میداریم.مقداری روغن هنگام جوشیدن داخل برنجمان میریزیم،زمان آبکش کردن برنج زمانی هست در ته چین که کمی بیشتر از برنجی که ساده میخواهید آبکش کنید نرم تر شود و بعد برنج را با ماست و زعفران و کره و روغن و نمک و زرده تخم مرغ خوب مخلوط کرده.

مرغ را هم که از 1 ساعت قبل با 2 حبه سیر و پیاز و نمک و زردچوبه و زعفران و آب میپزیم و خردشان میکنیم و کنار میگذاریم.

اگر میخواهید در فر بپزید و طوری باشه که وقتی پخته شد بتوانید ته چین را برگردانید ،باید از ظرفهای نچسبی که برای فر هست و ته چین در آن برمیگردد استفاده کنید.

اگر میخواهید در قابلمه درست کنید ،قابلمه باید نچسب باشد و خیلی هم نازک نباشه چون زود تهش میسوزه و حرارت هم خیلی باید کم باشد.

اگر میخواهید داخل فر بگذارید ،ظرفتان را چرب کنید و یک لایه از مخلوط برنجی بریزد طوری که در تمام سطح ظرف بطور یکنواخت باشد  و با پشت قاشق رویش فشار دهید و بعد یک لایه مرغ و دوباره برنج و دوباره با قاشق رویش فشار دهید تا کمی فشرده شود و روی ظرف را با فویل کاملا بپوشانید تا مثل یک دمکنی عمل کند  و بعد از 45 دقیقه که از داخل فر گذشتنتان گذشت روی فویل را بردارید و با قاشق کمی دوباره روی برنج را فشار دهید و دوباره روی فویل را بگذارید و در طبقه وسط به مدت 1 ساعت تا 1 ساعت و نیم با درجه حرارت 170 تا 175 درجه سانتیگراد بگذارید تا بپزد و در آخر فویل را برداشته و بگذارید روی ته چین طلایی شود و فر هم از قبل روشن کرده باشید که گرم باشد.

اگر میخواهید داخل قابلمه بپزید ، وقتی که قابلمه گرم شد ، مقداری روغن بریزید و یک لایه از مخلوط برنجی بریزد طوری که در تمام سطح ظرف بطور یکنواخت باشد  و با پشت قاشق رویش فشار دهید و بعد یک لایه مرغ و دوباره برنج و دوباره با قاشق رویش فشار دهید تا کمی فشرده شود و در قابلمه را میگذارید و وقتی برنج دمش بالا اومد دمش میکنید تا ته چین بپزد.

اگر ته چینی که در فر درست کردید قالبی درنیامد،آن را برش دهید و در دیس بچینید.

countship>>چقدر غذا خوردم چرا خوابم نمی بره دارم می ترکم <<

[ دوشنبه ٢۳ آذر ۱۳۸۸ ] [ ۸:۱٤ ‎ق.ظ ] [ مژگان. ف ف ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

ترانه ی ما ترانه ی بیهودگی نیست چرا که عشق حرفی بیهوده نیست.
موضوعات وب
RSS Feed