همه چیز درباره خرمالو

خرمالو یک میوه خوشرنگ و زیبای پاییزی است .

خرمالو احتمالا بومی چین بوده وبعد وارد ژاپن شده و سپس به کشورهای دیگر نیز وارد شده. خرمالو میوه ملی ژاپن است. نام خرمالو ترکیبی است از دو واژه خرما و آلو. از  لحاظ طعم دو نوع گس و غیر گس دارد.  در جنگل های شمال ایران این میوه می روید. چوب درخت خرمالو به نام آبنوس شناخته می شود که سنگین و محکم است.

خواص خرمالو:

میوه خرمالو سرشار از ویتامین های آ - ب -  ث است. مواد معدنی آ ن شامل کلسیم - گوگرد - آهن - فسفر - منیزیوم و پتاسیم است و حاوی مقدار زیادی پکتین است که فیبر محلول در آب است بنابراین باعث کاهش چربی خون می شود.

بعضی از انواع آن تانن دارد. تانن متراکم در میوه خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی فشارخون بالا دیابت و .. را کاهش می دهد.

مطالعات در ژاپن نشان می دهد که پوست خرمالو حاوی فیتو شیمیکالی ست که احتمالا سلول را در برابر آسیب اکسیداتیو مربوط به پیری محافظت می کند. خاصیت آنتی اکسیدان میوه خرمالو بالاست و با زغال اخته و توت فرنگی قابل مقایسه است.

دیگر خواص خرمالو:

خرمالو پکتین دارد و هرچه برسد پکتین آن کمتر می شود. خرمالو یک میوه اسیدی است و دارای اسیدهای مالیک -تارتاریک و اسید سیتریک است. این اسیدها باعث جذب بهتر آهن و روی در بدن می شود. خرمالو رنگدانه پلی فنولیک دارد.

فوائد خرمالو:

خرمالو بسیار خاصیت دارد و فواید زیادی دارد. از جمله باعث تسریع رشد کودکان می شود. برای زهکشی کبد و کلیه مفید است. برای کم خونی مفیدست. خرمالو و هسته آن کاربرد طبی و درمانی مخصوصا در طب چینی دارند.

مصرف خرمالو:

خرمالو بهترست با معده پر مصرف شود . خوردن خرمالو به عنوان دسر بعد از غذا به هضم بهتر غذا نیز کمک می کند. زیرا اسید معده را زیادتر کرده و به هضم غذا کمک می کند. خرمالو  کالری زیادی دارد بنابراین در مصرفش نباید زیاده روی کرد. طبع خرمالو گرم است بنابراین از این لحاظ نیز باید محتاط بود.

کاربرد:

بهترین راه مصرف آن خوردنش به صورت خام است. همچنین می توان آن را در سالاد-سالادهای میوه-تارت و شیرینی و کوکیز به کار برد مربا و مارمالاد و ترشی نیز می توان از آن تهیه نمود. به عنوان طعم دهنده ماست نیز می توان به کاربرد.

هم چنین خشک شده آن را در آجیل ها می توان مصرف کرد. اگر خرمالو نارس باشد پس از چیدن آن ها را می توان برای تسریع در رسیدن در کنار سیب درختی قرار داد.

/ 6 نظر / 4 بازدید
bahareh va fereshtehash

salam mojgan joon..baz ke man inja aghab mondam . va baz ham ba yek poste khoshmazeh madi. midooni man fasle khormalo ba khormaloo zendam age nabasheh ye chiiz kam daram. . mojgan nazaninam javabet r khoosoosi ferestadam barat .didi?

جوادزارعی

سلام سال نو مبارک[گل] وای دل همرو آب انداختی ممنون عاشق کوهستان

bahareh va fereshtehash

ey vay mojgan jon hamin alaln dobare khoosoosito didam bavar kon baraye poste ghablim 23 ta khoosoosi dashtam ghaty kardam dige hamaro vali bekhoda har vaght shoma peygham gozashty javab dadam nemidonam che etefaghi oftadeh.hatman check kon va behem begoo.

الینا

سلام مژگان جونی ....الان که بهار شده ناقلا...دهن ما رو آب انداختی...اوه کو تا پاییز

خدیجه زائر

سلام....... سال نو مبارک..........خوشم میاد از سلیقه و تر و تازگی وبلاگت.مثل اتاق اداره که با گل های قشنگت حال و هوای دیگه ای داره.....[ماچ][بغل]

بهمن

[گل][گل]سلام سال نو مبارک انشاالله سال خوبی برای شما باشه خیلی ممنون که به ما افتخار دادید سعی می کنم از این به بعد اینجا بیام و از مطالب زیباتون استفاده کنم [لبخند]